Thuis kerst vieren in Corona tijd

Verlichte straten, mooi gedekte tafels, een sfeervolle kerstboom en samenzijn zijn onmisbaar tijdens de Kerst. Massaal zijn we treurig gestemd over de nieuwe lockdown. We zien niet alleen geplande sportwedstrijden, uitjes en vakanties aan ons neus voorbij gaan. Ook het samenzijn binnenshuis wordt lastiger. De kans op besmetting is door de toename van het aantal positief geteste mensen gewoon te groot. Juist zijn de kerstdagen zo waardevol voor velen. Hoe moet dat nu zal je denken? Wij hebben hieronder suggesties hoe jij komende Kerst toch onvergetelijk kunt maken!

Schuif een extra tafel aan

De anderhalve meter regel is belangrijk, buiten huis en in huis! Kerst staat vaak in het teken van luxe & lang tafelen, dus is dat een probleem. Dat kun je oplossen door een extra tafel te regelen en deze aan de eetkamertafel te schuiven. Met een mooi damast tafelkleed erover is er niemand die dat ziet. Zo kun je een tafelschikking maken en de stoelen met meer ruimte naast elkaar plaatsen. De tafel zelf kun je opvullen met leuke tafelaccessoires. Denk hierbij dan aan een mooie tafelloper, leuke kaarsenhouder en/of mooie servetten. Zorg dat alles accessoires qua kleur mooi bij elkaar passen. Laat de kleur van de kerstboom met ballen ook terugkomen in uw tafelaccessoires. Genieten maar!

Geef ieder een eigen bordje/schaaltje gedurende de avond

Zorg dat je je heerlijke gerechtjes niet op één schaal serveert maar bordjes per persoon maakt. Alles om besmettingsgevaar te beperken.  Het is Kerst, dus presenteer de amuses en hapjes elegant op mooi servies. Zo valt het helemaal niet op dat er dit jaar niet wordt gekozen voor sharing food, maar dat iedereen zijn of haar eigen bordje heeft.

Laat de boel de boel en geniet zelf ook. Morgen kun je alles rustig opruimen in je badjas.

Fijne dagen!