Tips voor de verkoop van je woning

Een woning verkopen? Dan zul je veel voorbereidingen moeten treffen en je huis in goede staat presenteren aan potentiële kopers. Met deze tips maak je je huis in orde en zul je merken dat de  verkoop een stuk makkelijker gaat en je huis in waarde stijgt. 

Maak slimme investeringen

Een woning verkopen met een gloednieuwe keuken of badkamer lijkt aantrekkelijk om de verkoop te vergroten van je woning. Maar je kunt met het vernieuwen van dit soort ruimtes makkelijk de mist ingaan. Dat komt omdat keukens en badkamers smaakgevoelig zijn. Wil je een grote investering doen om meer kans te maken om je woning te verkopen, dan doe je er verstandig aan om te investeren in de cv-ketel, buitenschilderwerk, de goot of het dak.

Het opfrissen van de muren

Een donkerrode muur kan je mooi vinden, maar het is niet iedereens smaak. Je vergroot de verkoop van je huis door je muren gewoon in neutraal wit te schilderen. Dit is een hele kleine investering met heel veel resultaat. Naast dat laat het je woning er ook nog eens een stuk ruimtelijker uitzien. 

Laat opbergmogelijkheden zien

Veel kopers zijn op zoek naar zo veel mogelijk opbergmogelijkheden. Maar zij kunnen jouw kastinhoud bekijken. Laat daarom zien wat voor opbergruimtes je in je woning hebt. Sla al je spul ergens anders op totdat je de woning hebt verkocht.

Voeg een stukje persoonlijkheid toe 

Zijn zoveel persoonlijke spullen verwijderd uit je woning, dan kun je een beetje persoonlijkheid teruggeven. Strak opgeruimde woningen kunnen heel onbehaaglijk aanvoelen. Voeg daarom wat leven toe. Dat kun je doen door een bosje bloemen op de tafel te zetten en mooie kleuren kussens op de bank te plaatsen. Niet te veel persoonlijkheid toevoegen, maar net genoeg om een gezellige leuke indruk te maken.

Buitenruimte op orde maken

Heb je een balkon, dakterras of tuin, het is altijd verstandig om buitenruimtes op orde te maken voor de verkoop. Maak daarom ook je tuinset goed schoon en leg er mooie kussens op. Plaats daarnaast kleurrijke planten en bloemen en verwijder het onkruid tussen de tegels. Beschik je over een voortuin, dan is dit het eerste wat potentiële kopers zien. Heel belangrijk om dit dan ook goed op orde te hebben.