Uw thermostaten leren kennen

Een handmatig thermostaat, vaak bekend als “mechanische” of “niet-programmeerbare” thermostaten, zijn de eenvoudigste vorm van thermostaat die beschikbaar is. Om uw HVAC-systeem in en uit te schakelen en de temperatuur te wijzigen, moet u deze handmatig aanpassen. U kunt kiezen tussen twee soorten handmatige thermostaten: digitaal (die pijltoetsen gebruikt om de temperatuur aan te passen) en analoog (die een draaiknop gebruikt om de temperatuur te regelen). Het nadeel van handmatige thermostaten is dat bepaalde versies niet zo exact zijn als andere als het gaat om het regelen van de temperatuur. Programmeerbare thermostaten doen precies wat hun naam aangeeft: ze kunnen worden ingesteld om uw energieverbruik te verlagen. Als u 5 dagen per week 8 uur werkt, heeft u 40 uur per week om geld te besparen door je airconditioning of verwarming lager te zetten. Natuurlijk kunt u een handmatige thermostaat gebruiken om je HVAC-systeem uit te schakelen, maar dat betekent dat u altijd thuiskomt met zinderende temperaturen.

Slimme Thermostaten

Programmeerbare thermostaten zijn met slimme thermostaten naar een hoger niveau van verbinding en comfort getild. U kunt de temperatuur van uw huis op afstand wijzigen met uw computer, tablet of telefoon om deze thermostaten te bedienen. Deze thermostaten zijn het duurst, maar ze hebben de meeste comfortfuncties en besparen u maandelijks op uw elektriciteitskosten. Aanraakschermen, gesproken instructies en meldingen, waarschuwingen voor vuile luchtfilters en meerdere programmeerbare schema’s zijn enkele van de comfortfuncties die te vinden zijn op slimme en programmeerbare thermostaten. Er zijn ook leermogelijkheden beschikbaar, waarbij de thermostaat u dagelijkse schema automatisch leert in plaats van dat u het moet programmeren. Bij Vaillant Thermostaat kunt u controleren op thermostaten en wat voor u werkt.

Ervoor zorgen dat het werkt

Als u eenmaal hebt besloten wat voor soort thermostaat u nodig heeft, zorg er dan voor dat u een model kiest dat compatibel is met je HVAC-systeem. Om er zeker van te zijn dat een thermostaat met uw systeem werkt, moet u ervoor zorgen dat deze de spanning, de positie op de muur en het aantal verwarmings-/koeltrappen aankan.