Vermoeden dat er asbest aanwezig is? Laat u adviseren door een specialist

Als mensen een oud huis gaan renoveren, komen ze nog vaak in aanraking met asbest. Hoe weet u of er asbest in uw huis zit? En hoe komt u van dit probleem af? Heeft u hiervoor een specialist nodig? Hieronder vindt u meer informatie over asbest.

Wat is asbest?

Allereerst is het goed om te weten wat asbest is. Asbest is een natuurlijk product dat bestaat uit zeer fijne vezels. In het verleden was het product enorm populair in de bouw vanwege zijn unieke brand- en vochtbestendigheid. Helaas was nog niet bekend dat asbest bijzonder slecht is voor onze gezondheid. Vooral in gebouwen en huizen gebouwd voor 1994 wordt asbest regelmatig ingesloten. Asbest vindt u in schoorstenen, gevelpanelen, waterleidingen, dakbedekking, golfplaten en onder vensterbanken.

Hoe gevaarlijk is asbest?

Als er bijvoorbeeld asbest onder de dakbedekking aanwezig is, is dat niet direct schadelijk voor de gezondheid. Wanneer delen van het asbest beginnen af ​​te brokkelen en de vezels vrijkomen door bijvoorbeeld veroudering of beschadiging, wordt asbest gevaarlijk. Wanneer asbestvezels onzichtbaar worden ingeademd, komen ze in de longen terecht en reizen door het lichaam. Dit kan leiden tot asbestose, longkanker en andere chronische ziektes. Het verraderlijke van asbest is dat je zelfs na 30 jaar nog steeds ziek kunt worden van asbestvezels.

Asbest advies

Als u vermoedt dat er asbest in een gebouw aanwezig is, is het aan te raden een asbestinventarisatie op te maken. Vaak denken mensen dat dit weggegooid geld is, maar tegenwoordig is asbestverwijdering wettelijk verplicht. Het zal uw gezondheid op de lange termijn redden, wat het belangrijkste is. Van Santen Advies is expert in asbestinventarisatie. Met een team van professionals voeren zij snel en betrouwbaar asbestonderzoek uit en denken ze mee met nuttig asbest advies.