Voordelig een dak boven je hoofd? Kies voor damwandplaten

Een dak aanleggen hoeft helemaal niet duur te zijn. En ingewikkeld trouwens ook niet. Als je kiest voor damwandplaten, ben je zeer voordelig uit en geplaatst zijn ze zo. In dit artikel lees je alles over damwandplaten.

Het verschil met dakpanplaten
Steeds meer mensen kiezen voor damwandplaten. Damwandplaten zijn stalen geprofileerde platen die zeer eenvoudig met schroeven te bevestigen zijn. De platen verschillen weinig van dakpanplaten. Bij dakpanplaten ligt echter het profiel aan de bovenkant en bij damwandplaten ligt dit aan de onderzijde. Dit zorgt ervoor dat er geen water naar binnen stroomt en dit is natuurlijk ideaal.

Lichtgewicht, voordelig en een ruim keuzeaanbod
De platen zijn ontzettend lichtgewicht en daar staan ze dan ook bekend om. Door het lichte gewicht, kunnen ze worden geplaatst op daken die minder stevig zijn gebouwd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dak van een schuur of garage. Naast dat de platen lichtgewicht zijn, zijn ze ook nog eens zeer voordelig. Bij handelsonderneming van Viegen, die gespecialiseerd is in bouwmaterialen, koop je bijvoorbeeld al platen vanaf 6,90 euro. Daarbij kun je ook nog eens kiezen uit verschillende maten en kleuren. Op deze manier vind je altijd wel een damwandplaat die bij jouw ruimte past.

Let hierop bij het monteren van de damwandplaat
De platen kun je eenvoudig zelf plaatsen. Het is eerst belangrijk dat je onderfolie plaatst. Dit zorgt ervoor dat er geen condens kan ontstaan en hierdoor wordt het vocht tegengegaan. Als je van plan bent de plaat vast te schroeven, zorg er dan voor dat de eerste plaat volledig recht wordt geplaatst. Als de plaat scheef hangt, gaan de andere platen daaropvolgend automatisch ook scheef hangen en dit is uiteraard niet waar je op zit te wachten. Vervolgens schroef je de platen vast. Zorg ervoor dat je de platen goed vastschroeft, maar ook weer niet té strak.

Nog meer voordelen
Het houdt maar niet op met de voordelen. Damwandplaten hoef je zelf amper te onderhouden. De platen zijn zelfreinigend en mosgroei vind je al helemaal niet op de platen. Daarbij hoef je niet telkens opnieuw te investeren in nieuwe platen, want de platen gaan zeker lang mee.