Waar bewaar je witte wijn?

Nadat je goede witte wijn hebt gekocht wil je natuurlijk wel dat die goed blijft. Het is dan van belang om op een aantal dingen te letten. Indien je liefhebber bent van witte wijn is het natuurlijk het lekkerst om die gekoeld te drinken. Echter is het niet noodzakelijk dat de wijn ook al die tijd in de koelkast bewaard moet worden en wellicht heb je daar ook niet de ruimte voor.

Bewaar wijn in de kelder of een bewaarkast

Of het nu gaat om rode, witte of rosé wijn, wijn houdt niet van direct zonlicht. Kortom plaats de wijn in een donkere en liefst koele ruimte zoals een kelder. Als je geen kelder hebt volstaat een bewaarkast ook prima. Daarnaast is het van belang dat als je de wijn koud wilt drinken je dit in ieder geval een dag van tevoren in de koelkast plaatst. Zolang kun je de overige voorraad wel elders bewaren. Mocht je beschikken over een speciale wijnkoelkast, is het probleem helemaal opgelost.

Thuis wijn drinken, de nieuwe trend

Tegenwoordig is de nieuwe trend dat mensen elkaar toch meer thuis treffen, waardoor mensen de betere wijnen naar huis halen. Vooral ten tijde van dat de horeca gesloten was vanwege de pandemie. In dat geval wil je wel dat de wijn zo lang mogelijk goed blijft en drinkbaar is op het moment van consumeren. Gezellig mensen thuis uitnodigen betekent tegenwoordig ook meer kwalitatieve wijnen. Echter is het wel handig daar een goede plek voor te hebben om de wijn ook zo lang mogelijk goed te houden.