Waar is een tuinkast goed voor?

Misschien zit je er al een tijdje over na te denken om iets anders in je tuin te laten bouwen of te zetten. Dit kan zijn om extra ruimte te creƫren maar ook voor recreatie. Zo kan een blokhut gebruikt worden als extra ruimte van het huis. Als logeerkamer, mancave of gewoon om in te kunnen zitten wanneer het weer wat minder is. Gelukkig zijn er nog heel veel andere redenen waarom tuinkasten kopen een voordelige maar goede optie is.

Opbergruimte

Een tuinkast kan je goed gebruiken als opbergruimte. Zo heeft iedereen wel spullen die eigenlijk in de weg staan maar ook niet weggegooid kunnen worden. Dit zijn vaak kerstspullen, verjaardagsspullen, tuingereedschap maar ook een opbergruimte voor fietsen en scooters. Een tuinkast of blokhut werkt hiervoor net zo goed als een garage of schuur van steen.

Goedkoper

Een tuinkast en blokhut is goedkoper in de aanschaf en maak er van dan een schuur of garage. Dit komt door het materiaal wat ze gebruiken. Een tuinkast wordt vaak gemaakt van hout maar is ook te verkrijgen in ijzer of plastic.  Daarbij is het zeer gemakkelijk om het zelf in elkaar te zetten. Zo heb je een handige handleiding en benodigde materialen die je kan gebruiken voor een tuinkast. Voordat je het weet staat die en kan je hem gaan gebruiken.

Logeerkamer

Heb je altijd al gedroomd van een aparte logeerkamer met eventueel een badkamer? Dit kan makkelijker met een blokhut dan je denkt. Natuurlijk heb je er wel de ruimte voor nodig in je tuin en ook eventueel een vergunning. Maar het is makkelijker om vanuit een blokhut verder te gaan werken dan een daadwerkelijk huisje te bouwen. Zolang je het goed isoleert is het geen probleem om het in de winter te gebruiken.  Als je dus vaak visite hebt, kan je ze dus voortaan een eigen plekje aanbieden.