Waar moet ik me bewust van zijn als ik een afvalcontainer huur?

Het is niet fijn om een afvalcontainer te huren en er gaandeweg achter komen dat je goedkoper uit had kunnen zijn of dat je de verkeerde soort afvalcontainer hebt gehuurd. Daarom is het belangrijk om je te oriënteren in de afvalcontainers. Je verkleint daardoor de kans om voor onaangename verrassingen te staan, bijvoorbeeld een tweede container moeten huren en de kosten uiteindelijk hoger uitvallen dan verwacht. In dit artikel deel ik een paar tips met je, zodat je dit soort onaangename verrassingen kunt voorkomen.

Tips voor het voorkomen van onaangename verrassingen

  • Hoelang heb je de afvalcontainer nodig?

Natuurlijk kun je het afval altijd kwijt bij de stort of bij bijvoorbeeld Van den Noort, maar als je toch een afvalcontainer huurt, is het verstandig om een inschatting te maken van hoelang je de afvalcontainer denkt nodig te hebben. Heb je een container nodig voor slechts één dag, een week of een paar maanden? Zoek op basis hiervan een container. Kijk goed naar de maximum tijd dat je de afvalcontainer kunt huren, want dit verschilt per verhuurbedrijf. Let dus niet alleen op de prijs, maar kijk ook eens naar de verschillende huurtermijnen.

  • Hoe ga je het betalen?

Voordat je een container huurt, is het belangrijk om te weten hoe en wanneer je het huren van de container moet betalen. Soms hebben containerverhuurbedrijven andere betalingsopties. Als je kiest voor een container huren Roosendaal, kan dit verhuurbedrijf andere betalingsopties hanteren dan een verhuurbedrijf in Delft.  Is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om online te betalen met iDeal of ben je verplicht per factuur te betalen of contant bij de chauffeur?

  • Wees op tijd met het huren van de container

Als je van plan bent om te beginnen met slopen, klussen en/of verbouwen dan is het verstandig om de container alvast te hebben geplaatst. Het is aan te raden om de container één of twee dagen voordat je begint te plaatsen, zodat je zeker weet dat je inderdaad een afvalcontainer ter beschikking hebt als je aan het werk gaat. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de afvalcontainer te laat wordt geplaatst, omdat er altijd een wijziging in de planning van de containerverhuurder kan voorkomen.