Waarom koop je een kunststof deur

Deuren zijn er in alle soorten en maten, en van allerlei soorten verschillende materialen. De afgelopen jaren zijn kunststof deuren enorm in populariteit gestegen, en dat is best goed verklaarbaar. Vergeleken met deuren van andere soorten materialen, zoals hout, of staat zijn deuren van kunststof relatief goedkoop. Bovendien isoleert kunststof goed, dus je energierekening zal ook nog eens omlaag gaan met een kunststof deur. Verder zijn kunststof deuren ook nog eens erg stevig. Om veiligheid hoeft je je dus zeker geen zorgen te maken met een kunststof deur. Ook hebben kunststof deuren een mooie, moderne uitstraling en zijn ze makkelijk in het onderhoud.

Voordelen van een kunststof deur

Een groot voordeel voor veel mensen is dat kleurstof deuren zeer makkelijk te onderhouden zijn. Ze zijn kleurvast en het is niet nodig om ze te verven, dit bespaart een hoop geld door de jaren heen. Houten deuren zijn gevoelig voor weersomstandigheden, het resultaat is dat je een houten deur elke 4 a 5 jaar moet schuren, plamuren en verven. Bij een kunststof deur is dat dus allemaal niet nodig. Een ander voordeel van kunststof deuren is dat ze brandveilig zijn. Kunststof is een erg robuust materiaal, wat in een fabriek in elkaar is gezet. Kunststof is als materiaal erg moeilijk ontvlambaar en zelfdovend. Ook zijn kunststof deuren vanwege hun lange levensduur behoorlijk duurzaam.

Prijzen van een kunststof deur

De tarieven van een kunststof deur lopen enorm uiteen. Er zijn veel factoren van invloed op de prijs. Uiteraard speelt de kwaliteit een grote rol bij het bepalen van de prijs van een kunststof deur. Als je een deur van goede kwaliteit wilt die lang meegaat dan zal die duurder zijn dan de alternatieven van slechtere kwaliteit. Een goedkope kunststof deur is al verkrijgbaar vanaf ongeveer €300, hier komen dan nog wel installatie kosten bovenop. Kunststof deuren van goede kwaliteit variëren van zo’n €4000 tot €5000, hier zitten de installatie kosten wel bij inbegrepen. Kunststof deuren zijn dus beschikbaar voor zowel mensen met een klein budget als mensen met een breder budget.