Wat is een systeemplafond en wat zijn de voordelen?

Het plaatsen of renoveren van een plafond is vaak iets wat een hoop geld kost, maar gelukkig hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Je kan gemakkelijk zelf aan de slag met het vernieuwen of renoveren van een plafond en dat voor een beter prijskaartje! Een systeemplafond is de perfecte oplossing. Hieronder vind je meer informatie over een systeemplafond en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond bestaat uit twee belangrijke onderdelen. Allereerst het geraamte. Hier worden uiteindelijk de plafondplaten in opgehangen. Het geraamte is vaak gemaakt van staal of metaal waardoor het goed en stevig blijft hangen. Ten tweede de plafondplaten. Het materiaal van de plafondplaten bestaat meestal voor een groot deel uit kalk of uit steenwol. De platen zijn erg stevig maar ook erg licht waardoor je ze makkelijk kan ophangen in het geraamte.

Plafond platen

De platen werden vaak gemaakt van kunststof maar kunnen tegenwoordig ook uit andere materialen bestaan. Systeemplafonds.nl biedt bijvoorbeeld platen die vervaardigd zijn uit witte wol die wordt verkregen uit een mengsel van kalk, zand en gerecycled glas. Zo wordt een minerale wol geproduceerd die niet schadelijk is voor de gezondheid en voldoet aan alle nationale en internationale voorschriften.  

De voordelen van een systeemplafond

Het grootste voordeel van een systeemplafond is het gemakkelijk monteren in combinatie met de kosten. Hierdoor is een systeemplafond voor veel mensen erg toegankelijk. Het is ook erg voordelig dat de platen per stuk worden opgehangen. Mocht er namelijk een plafondplaat beschadigd raken, dan is het mogelijk om alleen die plaat te vervangen. Ook de akoestiek in de ruimte waar de akoestische plafondplaten geplaatst worden is vaak veel beter dan daarvoor. Voor de akoestiek is het dus een goed idee om te kiezen voor een systeemplafond.