Wat is het ”Politiekeurmerk Veilig Wonen”?

Huisvredebreuk is een hardnekkige vorm van criminaliteit waarvan de gevolgen soms worden onderschat. Voor veel mensen is inbraak een traumatische ervaring. Fysieke veiligheid is onlosmakelijk verbonden met de ervaring van veiligheid. Daarom is het zo belangrijk dat het Politie Keurmerk Veilig Wonen bestaat. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale zekerheid. De werking is eenvoudig. De eisen van het keurmerk zorgen ervoor dat een inbreker meer tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Korting op verzekeringen

Een inbraak duurt vaak maar 30 seconden. Een crimineel zal dus wel twee keer nadenken voordat hij een huis probeert binnen te komen met het Politie Zegel van Goedkeuring. Bovendien bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen een korting op de premie van uw inboedelverzekering als uw huis gecertificeerd is. De kleine investering om uw huis te beveiligen het keurmerk te bemachtigen zal u niet alleen een gevoel van veiligheid geven, maar ook financiƫle voordelen.

Certificaat Beveiligd Woning

Als eigenaar, verhuurder, beheerder of huurder van een bestaande woning kunt u in aanmerking komen voor het certificaat. Het betreft woningen die ouder zijn dan twee jaar. Om het Certificaat Beveiligd Wonen te krijgen moet uw woning aan een aantal eisen voldoen op het gebied van inbraakpreventie.

Dit zijn de eisen:

  • Goedgekeurde en gecertificeerde scharnieren en sloten op toegankelijke ramen, deuren en dakramen.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op de persoon die voor de deur staat.
  • Rookmelders op elke verdieping.

Sloten

Om het certificaat Beveiligde Woning te verkrijgen, moet de woning voorzien zijn van scharnieren en sloten die voldoen aan hoge eisen op het gebied van inbraakpreventie. Wilt u er zeker van zijn dat uw sloten en scharnieren voldoen aan deze eisen, let dan vooral op het SKG-logo (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) op de sloten en scharnieren of het ‘V’-logo. Deze kunt u het best laten installeren door een slotenmaker. Woont u in de buurt van Amsterdam? Zie dan: Slotenmaker in Amsterdam.