Wat zijn de kosten gietvloer per m2?

Voordat je overgaat tot het laten plaatsen van een gietvloer in je woning spreekt het voor zich dat je, je goed bewust zal willen zijn van de kosten die daaraan verbonden zijn. De kosten gietvloer per m2 mogen dan in de praktijk doorgaans uitstekend meevallen, het spreekt voor zich dat je wel behoorlijk precies zal willen kunnen bepalen of ze voor jou op financieel vlak tot de mogelijkheden behoren of niet. In ieder geval, overweeg jij ook de realisatie van een gietvloer in je huis, maar wil je eerst een zeer duidelijk beeld krijgen van de kosten waar rekening mee te houden? Dan is het zonder meer de moeite waard om alle (prijs)informatie hieronder even door te nemen. 

Welke zaken bepalen de kosten gietvloer per m2?

Er zijn in de praktijk tal van verschillende zaken die de kosten gietvloer per m2 bepalen of in ieder geval sterk beïnvloeden. Het gaat hierbij dan om te beginnen om het type gietvloer waarvan sprake is. Op de markt maken we dan ook een onderscheid tussen verschillende mogelijkheden zoals:

  1. De epoxy gietvloer;
  2. De polyurethaan gietvloer;
  3. Cementgebonden gietvloeren;
  4. Troffelvloeren;
  5. Steentapijten; 

Voor verschillende soorten vloeren geldt dat ze eigenlijk niet tot de groep van de gietvloeren mogen worden gerekend. Volgens heel wat experten geldt dat bijvoorbeeld ook voor de zogenaamde troffelvloer. Dit gezegd hebbende kan het wel interessant zijn om je bewust te zijn van de kosten die eraan verbonden zijn. Voor epoxy gietvloeren geldt in ieder geval dat ze een prijskaartje hebben welke is gelegen tussen de 70 en 110 euro. Voor de polyurethaan gietvloeren geldt dat de kostprijs met zo’n 80 tot 120 euro per vierkante meter net wat hoger is gelegen. 

Let ook op de eventuele voorbereidende werken die zijn vereist

Wanneer je de kosten gietvloer per m2 van naderbij gaat bekijken is het van belang om op te merken dat niet alleen het type gietvloer hier een niet onbelangrijke invloed op kan hebben. Wat namelijk verder ook te denken van de kosten die moeten worden gemaakt voor de eventuele voorbereidende werken. In de praktijk kan er worden vastgesteld dat hier vaak helemaal niet bij stil wordt gestaan. Toch is het zo dat ook deze kosten van cruciaal belang zijn. Voordat bepaalde gietvloeren gerealiseerd kunnen worden dient er namelijk in eerste instantie een degelijke ondergrond te worden gerealiseerd. Is hier nog geen sprake van? Dan kan dit uiteraard in de praktijk de nodige extra kosten met zich meebrengen. Dit is alvast zeker iets om rekening mee te houden. 

Kan je de kosten gietvloer per m2 drukken of niet?

Er bestaan in de praktijk zeker een aantal verschillende mogelijkheden om de kosten gietvloer per m2 te kunnen drukken. Onder meer is het mogelijk om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende aanbieders van dergelijke vloeren. Dat is echter niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van het zelf uitvoeren van bijvoorbeeld de voorbereidende werken? Hou er tot slot ook rekening mee dat de kosten gietvloer per vierkante meter eveneens kunnen worden beïnvloed door de totale oppervlakte die je laat realiseren door iemand van G-vloeren. Hoe groter die oppervlakte wordt des te beperkter de prijs per vierkante meter zal uitvallen. Dat is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.