Weg met de wespenoverlast!

Dat wespen tot de categorie ongedierte behoren is goed te verklaren. Deze insecten kunnen namelijk veel overlast veroorzaken. Veel mensen betitelen het zoemende geluid van een wesp als vervelend. Maar dit geluid is niet het vervelendste. Het zijn de steken die deze beestjes kunnen uitdelen die voor echte overlast zorgen. Wespensteken zorgen doorgaans enkel voor huidklachten, maar in sommige gevallen kan een steek lijden tot de dood. Wespenbestrijding bij wespenoverlast is dus altijd raadzaam. 

Wespenoverlast in de stad

Wespen zijn een bekende ongediertesoort die op veel plekken voor overlast kunnen zorgen. Vooral gedurende de zomermaanden zijn deze insecten veel mensen tot last. Deze wespenoverlast is vooral terug te zien in grote steden. Hier komen veel mensen bij elkaar. Wanneer er sprake is van een grote bedrijvigheid in een stad ontstaat er automatisch ook meer afval. Wespen zijn dol op de overvolle prullenbakken in steden die in de zomer vol zitten met zoetigheid. Wil je lekker door de stad struinen met een lekkernij in je hand? Dan is de kans groot dat jouw versnapering ook bij de wespen niet onopgemerkt blijft. De wespen kunnen op zo’n moment behoorlijk de pret bederven.

Wespenoverlast in of rondom huis

Niet alleen op openbare plekken zorgen wespen voor overlast in de zomer. Ook woningen worden regelmatig uitgekozen als uitvalsbasis voor een wespennest. Heeft een koningin dit jaar besloten om haar nest in jouw tuin te maken? Dan is de kans groot dat je op zomerse dagen niet in rust in de tuin kunt zitten. Een wespennest in de tuin staat namelijk garant voor wespenoverlast. Een wespennestverwijderen is dan ook altijd aan te raden als de wespen jouw wooncomfort verstoren. De wespen vormen een belangrijk onderdeel van het ecologisch systeem op aarde. Het is daarom niet de bedoeling dat deze insecten zomaar bestreden worden. Maar in het geval van overlast is een effectieve wespenbestrijding wel op zijn plaats. 

Wel of niet zelf wespen bestrijden? 

Wespen zijn relatief klein van stuk. Zeker in vergelijking met mensen. Het verwijderen van een wespennest lijkt daardoor misschien een simpele klus. Maar niets is minder waar. Om een wespennest op een veilige manier te kunnen verwijderen moet je beschikken over kennis en ervaring. Daarnaast is professioneel materieel onmisbaar. Beschik je hier niet over? Dan is het verwijderen van een wespennest erg gevaarlijk. De vrijgekomen wespen zullen om zich heen gaan steken wat tot levensgevaarlijke situaties kan leiden. Ga daarom nooit zelf een wespennest verwijderen. Maar bel een professionele wespenbestrijder. Zo ben je verzekerd van een veilige en bovenal effectieve bestrijding van de wespen.