Welke stoelen passen het best bij mijn huis?

Zijn je eetkamerstoelen helemaal doorgezakt? Of zitten ze vol met vlekken en kun je er echt niet meer tegen? Dan is het tijd om nieuwe eetkamerstoelen te kiezen. Maar hoe vind je de juiste? Wij hebben een aantal tips voor je.

Kijk eerst naar je tafel

Als je toe bent aan nieuwe eetkamerstoelen, moet je goed naar je eettafel kijken. Moet het ook worden vervangen? Kies dan eerst een tafel. Of misschien heb je net een nieuwe tafel gekocht en wil je er mooie stoelen aan toevoegen.

Als u tevreden bent met de tafel, zult u zien welke stoelen geschikt zijn. Hoogte is hier belangrijk. Dit is handig als u de stoelen onder de tafel kunt schuiven zodat u er niet tegenaan botst. Bovendien moeten de stoelen hoog genoeg zijn om comfortabel aan tafel te kunnen zitten. Houd er ook rekening mee dat als je grote stoelen met armleuningen wilt, er minder op tafel zal passen. Als je kinderen hebt, heb je natuurlijk meer stoelen nodig dan wanneer je alleen of met z’n tweeën bent. Maar ook als gasten vaak komen eten, heb je meer stoelen nodig.

Bedenk welke stijl bij je huis past

Volg jij de laatste trends en is jouw woning helemaal fashionable? Dan kiest u natuurlijk voor moderne stoelen in de kleur en vorm die bij uw interieur past. U kunt één designstoel in verschillende kleuren kopen. Of je kunt nog verder gaan; Je koopt allerlei verschillende stoelen. Verandert u vaak de kleuren in uw huis? Dan kan het handig zijn om stoelen te kopen met hoezen die vervangen kunnen worden. Zo kun je na een tijdje wisselen naar een andere kleur.

Kies materiaal

Het materiaal waaruit de stoel is gemaakt, bepaalt grotendeels de stijl. Stoffen beklede stoelen stralen warmte uit. Hout is geschikt voor een landhuis en leer is mooi bij een industrieel interieur. Plastic stoelen zijn leuk in een modern huis en makkelijk schoon te maken. Houd er rekening mee dat het hippe ontwerp niet altijd sterk is. Zeker als ze goedkoop zijn. Als u designerstoelen van goede kwaliteit wilt, moet u daar ook voor betalen.

Uiteindelijk moet u nadenken over hoe belangrijk het voor u is om comfortabele stoelen te hebben. Zit je veel aan tafel omdat je er bijvoorbeeld ook aan werkt? Dan moeten de stoelen in de eetkamer comfortabel zijn. Zo niet, dan is comfort minder belangrijk en kies je gewoon de eetkamerstoelen die je het leukst vindt!