Wil je zelf je riool reinigen?

Riooltechniek is niet voor iedereen even makkelijk. Heb je hulp nodig? Lacor Riooltechniek is je van dienst. Je wilt zelf je riool reinigen omdat je problemen en onhygiënische omstandigheden wilt voorkomen. Het reinigen van een riool is niet per se een smerig klusje en je kunt je riool vaak makkelijk reinigen met spullen die je in je eigen huis kunt vinden.

Een expert inschakelen voor totale reiniging

Voordat je begint met het reinigen van je riool moet je beseffen dat je je riool tot op zekere hoogte zelf kunt reinigen. Zit je met grotere problemen of wil je echt alles schoon hebben, dan zul je waarschijnlijk hulp moeten inschakelen van een expert. Dit komt omdat je voor het bereiken van het diepere gedeelte van het riool speciale gereedschappen nodig hebt.

Wat je in ieder geval wel zelf zou kunnen doen is het reinigen van het zogenaamde Sifon. Dit is een stuk leiding onder je wasbak die makkelijk te herkennen is aan de vorm ervan. Het Sifon is er verantwoordelijk voor dat de stank vanuit het riool niet door het hele huis komt. Dit onderdeel is makkelijk te verwijderen om schoon te maken.

Gebruik keukensoda

Je kunt het riool ook schoonmaken met keukensoda. Omdat soda goed is ontvetten, kun je het gemakkelijk gebruiken om vet te verwijderen uit de leiding. Het regelmatig schoonmaken van je leidingen met soda helpt met het voorkomen van verstoppingen. Wat ook helpt met het verstoppen van leidingen is om geen etensresten door het afvoerputje te spoelen. Dit kun je ook onthouden voor het toilet en het doucheputje. Haren, wc-papier en soms zelfs maandverband is een belangrijke veroorzaker van verstopte wc’s.

Heb je te maken met een hele grote verstopping en kom je er echt niet meer uit? Schakelen dan de hulp in van een loodgieter. Deze zal over de materialen beschikken om tot dieper in het riool door te dringen.