Woning trends van toen en nu

Wanneer er gekeken wordt naar de woontrends van vroeger, dan is er veel veranderd of niet? In de afgelopen jaren zijn verschillende woonstijlen ontwikkeld, zo wordt er gekeken naar hoe je de woning duurzamer kan maken, welke sfeer er gecreëerd moet worden en hoe het interieur eruit moet zien, maar ook is te zien dat trends weer terugkomen. Laten we in deze blog wat veranderingen op een rijtje zetten.

Traditioneel stucwerk wordt vervangen

Stucwerk dat veel gebruikt wordt van dag tot dag heeft een nieuw jasje gekregen, zo wordt er nu ook gebruik gemaakt dunpleisters en wordt het renovlies behangen van je woning ook meer toegepast waar de afmetingen van je woning niet een probleem zijn. Renovlies en dunpleisters een goed alternatief, zo worden renovlies veel gebruikt omdat het goedkoper is en omdat het scheuren zou voorkomen en wegwerken. Ook wordt er tegenwoordig meer gebruikgemaakt van dunpleisters in de nieuwbouw, dit komt doordat dunpleisters een kant en klaar product is wat zorgt voor minder rommel en geklieder omdat het niet meer gemengd hoeft te worden met water. Dunpleisters halen meteen oneffenheden weg en worden ook gebruikt in woningen die gaan voor een moderne uitstraling, omdat met dunpleisters er makkelijk een betonlook gecreëerd kan worden.

Verandering door de jaren heen  

De gekste kleuren voor in de woning waren vroeger veel te zien, kleuren die met elkaar vloeken bestonden niet en des te feller des te beter. Het werken van kleuren was toen zeker een ding, maar is dat nu nog steeds? tegenwoordig zijn de stijlen uit eenlopend maar is er wel een duidelijke lijn te zien welke stijlen het meest in trek zijn, zo wordt tegenwoordig veel kleur toegepast in het creëren van dieptes in de ruimtes en het maken van bold statements in de meubels. Wat er tegenover staat is dat tegenwoordig ook veel gebruik wordt gemaakt van neutrale kleuren zoals beige wit en taupe om zo een rustige moderne stijl te creëren. Wat ook weer terugkomt is het gebruik van behang met wandmotieven. Eerst werd behang veel gebruikt, vervolgens werd het als oubollig gezien maar het heeft een goede comeback gemaakt. Behang met wandmotieven zoals bloemen is helemaal in om zo een eye catcher te creëren in je woning. 

Duurzaamheid wordt steeds interessanter

Er is een duidelijk verschil te zien in de energiekosten van toen en nu, en daarom is het verduurzamen van je woning telkens een belangrijk punt geworden. Zo wordt er gekeken welke materialen er duurzamer zijn met als voorbeeld dat dunpleisters liters met water bespaard worden in tegenstelling tot traditioneel stucwerk en is een goede isolatie van je woning onmisbaar. Ook zijn er veel nieuwe technologische ontwikkelingen zoals slimme thermostaten zodat de temperatuur van het huis gemeten wordt en er energie bespaard kan worden het huis niet op te stoken en de verwarming lager te zetten wanneer je niet thuis bent. Door je woning duurzamer te maken stijgt tegelijkertijd ook de waarde van je woning, wat altijd een pluspunt is.