Zijn er veel doeleinden voor raamfolie?

Raamfolie is een veelzijdige en praktische oplossing voor verschillende problemen die je tegenkomt. Wel fijn er veel verschillende doeleinden waarvoor je raamfolie voor kunt gebruiken. Dit maakt het een heel multifunctioneel product. Ook is het een goedkope oplossing voor bepaalde zaken. Bij de webshop https://www.raamfolieonline.nl/ vind je een uitgebreid assortiment met veel soorten. Het is gemakkelijk te bestellen, snel geleverd en daarom snel aan te brengen op de ruit.

5 verschillende soorten raamfolie

Zoals hierboven besproken heb je veel verschillende soorten raamfolie te krijgen. Alleen welke dan precies? Hieronder vind je een selectie van 5 verschillende soorten:

1. Privacy folie

Privacy folie is waarschijnlijk de meest voorkomende toepassing van raamfolie. Het wordt gebruikt om ramen af ​​te schermen voor nieuwsgierige blikken en om meer privacy in huis te creëren. Deze folies zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties van ondoorzichtigheid, variërend van lichtdoorlatend tot volledig ondoorzichtig. Een ander groot voordeel van privacy folie is dat het de hoeveelheid zonlicht kan verminderen die door het raam komt. Hierdoor blijft het koeler in de zomermaanden en helpt bij energiebesparing.

2. Veiligheidsfolie

Veiligheidsfolie wordt gebruikt om glasoppervlakken te versterken en te beschermen tegen breuk of splintering bij impact. Dit type folie wordt aangeraden bij het hebben van huisdieren en kleine kinderen. Bij een val of dreun tegen het raam is de kans op verwondingen minimaal.

3. Decoratieve folie

Decoratieve folie is een geweldige manier om je ramen een uniek tintje te geven. Dit type folie kan worden gebruikt om een ​​patroon, afbeelding of tekst op de ramen aan te brengen. Decoratieve folie kan ook dienen als privacy folie. Het patroon of ontwerp is namelijk ondoorzichtig genoeg om nieuwsgierige blikken buiten te houden.

4. Zonwerende folie

Zonwerende folies worden gebruikt om de hoeveelheid zonlicht en warmte die via de ramen binnenkomt te verminderen. Door het gebruik van zonwerende raamfolie wordt er minder warmte geproduceerd in de ruimtes waardoor energiekosten dalen. Dit draagt bij aan de duurzaamheid.

5. Isolerende raamfolie

Naast zonwerende folie heb je ook nog isolerende raamfolie. Isolerende folie zorgt er juist voor dat de kou buiten blijft en de warmte binnen. Er gaat veel warmte verloren door ramen en kieren. Daarom is het goed om te beginnen met het raam te isoleren met isolerende folie.

Is raamfolie gemakkelijk aan te brengen?

Over het algemeen is raamfolie eenvoudig aan te brengen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon is voordat je begint. Hiermee voorkom je beschadigingen door vuil en vet. Je kunt het raam gemakkelijk schoonmaken met behulp van warm water en afwasmiddel. Daarnaast is het goed om het folie op een nat raam te plakken. Hierdoor zit het niet gelijk vast maar kun je het nog iets corrigeren. Bij het afsnijden van het folie is het goed om iets meer aan te houden. Hierdoor weet je zeker dat je niet te weinig hebt op het moment van aanbrengen.