Zo fleur je jouw houten tuintafel op

Heeft jouw tuintafel stiekem een opknapbeurt nodig, maar je wilt niet een andere tafel aanschaffen omdat jouw huidige tafel bijvoorbeeld de perfecte maten heeft? Ga dan aan de slag om je tafel om te toveren tot een persoonlijke tuintafel die je voor iedere gelegenheid kunt gebruiken: een eenvoudige maaltijd met je gezin, een uitgebreid diner met familie en/of vrienden, een ontbijt in de ochtendzon of een knutselmiddag met je kinderen!

Kleurtje of toch maar niet?

Eén van de makkelijkste manieren om te beginnen met je houten tuintafel is de tafel te schuren en een mooie kleur te geven. Als je liever de houtkleur wilt bewaren, kun je de tafel na het schuren natuurlijk ook gewoon lakken. Zorg er in ieder geval voor dat de tafel tegen een stootje kan ook als het weer in de zomer wat tegenvalt.

Tafeltje dekje

De echte personal touch geef je pas aan je tafel als je die gaat dekken. Als je een mooie gelakte of geverfde tafel hebt, is het niet eens nodig een tafelkleed te gebruiken, behalve natuurlijk als je met je kinderen gaat knutselen! Gebruik dan een waterafstotend tafelkleed dat je makkelijk kunt afnemen als je bijvoorbeeld met verf aan de gang gaat. Zoniet, dan kunnen ook een tafelloper of placemats hun werk doen. Versier je tafel met bijvoorbeeld een mooie vaas bloemen of maak samen met je kinderen mini boeketjes die je bij de borden neerzet. Een grote schaal met bijvoorbeeld glazen knikkers of schelpen kan heel mooi staan als tafelversiering. Of maak een mooie slinger van kralen die je koopt bij een kralen groothandel zoals Betaalbarekralen en die je vervolgens in het midden van je tafel legt.

Personal touch

Voor een extra persoonlijk tintje is het leuk om zelf aan de slag te gaan om diverse elementen toe te voegen. Maak bijvoorbeeld een glashanger die je aan een wijnglas hangt, zodat je gasten hun eigen glas herkennen. Zo’n glashanger maak je van een creolen oorbel waar je bijvoorbeeld een mooie bedel aan hangt. Deze elementen kun je ook vinden bij Betaalbarekralen. Voor inkoop sieraden of voor het inkopen van sieraden onderdelen zoals oorbellen, kralen en garens kun je daar terecht. Laat je inspiratie de vrije loop en ga aan de slag!