Zo herken je vochtproblemen

Vochtplekken zijn niet alleen schadelijk voor de constructie van je huis, ze zijn ook nog eens schadelijk voor je gezondheid. De vochtplekken – die er tevens ook niet zo fraai uitzien – brengen een hoop nadelige gevolgen met zich mee en op het moment dat het kwaad geschied is kan het behoorlijk prijzig zijn om het probleem te verhelpen. Vochtproblemen kunnen duidelijk zichtbaar zijn in de vorm van vocht- of schimmelplekken, maar er zijn een aantal andere symptomen van vochtproblemen die jou kunnen helpen om vochtproblemen in jouw huis in een vroeger stadium te ontdekken. In het artikel van vandaag vertellen we je er meer over.

Veelvoorkomende symptomen

Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben en per oorzaak kunnen ook de symptomen weer net iets anders zijn. Eén van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen is Optrekkend vocht. Je vindt optrekkend vocht voornamelijk op wanden in de kelder of benedenverdieping van jouw woning, eigenlijk vrijwel niet op andere verdiepingen in huis. Optrekkend vocht is water dat via de voegen of bakstenen omhoog trekt. Er zijn een aantal symptomen waarmee je bepaalde typen vochtproblemen zoals optrekkend vocht eenvoudig kunt herkennen, zoals het loslaten van plinten of behang, afbladderend verf, een muffe geur en natuurlijk schimmel- of vochtplekken.

Schakel hulp in

Er zijn nog een heleboel andere symptomen waarmee je vochtproblemen kunt herkennen, maar de meest voorkomende hebben we nu wel opgenoemd. Mocht je dit in jouw woning herkennen, is het belangrijk dat je meteen ingrijpt. Vochtproblemen kunnen een hoop nadelige gevolgen hebben voor jouw huis en gezondheid en dus is het ontzettend belangrijk dat er tijdig wordt ingegrepen, voor het helemaal uit de hand loopt. Je kunt een vochtexpert inschakelen die snel achterhaalt wat de oorzaak is voor jouw vochtproblemen en je tevens van dit probleem af kan helpen door de oorzaak bij de kern aan te pakken.