Zo kies jij de perfecte tv-meubel!

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de inrichting van je woning: een tv-meubel. Toch is het een belangrijke aankoop die een grote invloed heeft op de inrichting van de ruimte. Een tv-meubel kan een echte toevoeging zijn voor je interieur. Wanneer jij de juiste keuze maakt ga je hier heel wat jaren plezier van beleven. Wat dacht je van houten meubels op maat of een van de andere beschikbare opties? Hier lees je hoe je de perfecte tv-meubel kiest!

Bepaal afmetingen en kleuren

Of je nu kiest voor een tv-meubel of houten kast op maat: het is altijd belangrijk om goed naar de afmetingen te kijken. Tv-meubels zijn in zeer uiteenlopende afmetingen verkrijgbaar. Koop geen meubel op maat van je huidige tv, maar kijk naar diverse formaten. Ook doe je er goed aan om een rustige kleur te kiezen. Op deze manier maak je een tijdloze keuze waar je lang plezier van hebt en weet je zeker dat je tv gaat kijken in een rustige omgeving.

Kies verlichting

Ook niet onbelangrijk: de verlichting rondom je tv-meubel. Je kunt op zoek gaan naar tv-meubels waarbij de verlichting aanwezig is, maar je kunt dit ook later nog zelf toevoegen, bijvoorbeeld middels LED-strips. Wil je dit naar alle waarschijnlijkheid nog toevoegen? Dan is het slim om een tv-meubel te kiezen dat hiervoor voldoende ruimte biedt.

Kijk naar de ergonomie

De ergonomie van de tv-meubel is een belangrijk punt. De tv-meubels worden steeds lager, omdat het ergonomisch beter is om iets naar beneden te kijken vanaf het punt waar je zit. Houd daarom het formaat van je tv in gedachten wanneer je een tv-meubel koopt. Ook moet je rekening houden met de afstand van de bank tot de tv. Op deze manier heb je straks de beste kijkervaring.

Let op de kabels

Jouw tv heeft nog steeds verschillende kabels en die moet je toch ergens kwijt. Zorg er bij het uitkiezen van een tv-meubel dan ook voor dat je de kabels op een mooie manier kunt wegwerken. Is er sprake van een kabelgoot of een open ruimte achter de rugpanelen? Dit zijn belangrijke aandachtspunten, omdat je zo voorkomt dat je kabels zichtbaar zijn en dit oogt niet alleen minder mooi, het zorgt ook nog eens voor irritatie. En dat wil je niet hebben wanneer je op je gemak tv wilt gaan kijken!

Het perfecte tv-meubel kies je op basis van bovenstaande aandachtspunten, maar het is natuurlijk ook niet onbelangrijk om je eigen wensen te volgen. Heb je een bepaald type tv-meubel in gedachten dat je mooi vindt of wil je graag een specifieke kleur of is er een andere wens? Dit zijn stuk voor stuk zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een tv-meubel gaat uitkiezen. Zo maak jij de beste keuze en ga je volop genieten van je nieuwe aanwinst!