Zo kun jij meer licht creëren in huis

Het is bewezen dat mensen die in een donker huis wonen minder gelukkig zijn dan mensen die in een lichter huis wonen. Daarbij lijkt een lichter huis ook groter dan een donker huis doordat er meer lichtinval is. Meer licht creëren heeft dus een paar hele grote voordelen, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Hieronder geef ik een aantal tips die jou misschien wel kunnen helpen om meer licht te creëren in jouw huis.


Verf de muren in een lichte kleur

Een van de simpelste tips is om de muren in een lichte kleur te verven en het liefst wit. Wit weerkaatst namelijk heel veel licht waardoor er veel meer daglicht binnen kan komen. Donkere kleuren absorberen juist heel veel licht, als je dus donkere muren hebt komt er veel minder licht binnen in huis.


Haal blokkades voor de ramen weg

Om de lichtinval zo groot mogelijk te maken moet je er ook voor zorgen dat er geen blokkades voor de ramen zitten die de lichtinval zouden kunnen belemmeren. Denk dan bijvoorbeeld aan een boom, een grote struik of misschien wel een grote plantenbak binnen op de vensterbank. Om meer licht binnen in huis te laten komen zou het beter zijn om dit soort blokkades te verwijderen of wellicht bij te snoeien.


Neem meer ramen

De beste manier om meer licht te creëren in huis is natuurlijk om meer ramen te nemen en dat kan op veel meer plekken dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld lichtstraten nemen, zodat je ook lichtinval van bovenaf krijgt. Glas binnen in huis is ook een hele goede optie, op die manier laat je ook op een donkere gang of overloop wat natuurlijk licht binnen. Je kunt ook kamerhoge ramen en een glazen schuifwand nemen. Kortom, je kunt op ongelooflijk veel manieren met ramen meer licht toelaten in huis.


Investeer in lampen

Het probleem ´s avonds is natuurlijk dat je niet echt natuurlijke lichtinval hebt, om dan toch mooi licht te hebben waarbij de kamer even groot en mooi lijkt als overdag moet je investeren in lampen. Zo kun je eens checken waar er nou donkere plekken vallen ´s nachts en daar dan een lamp neerzetten. Je kunt ook daglichtlampen nemen zodat je het daglicht van overdag een beetje kan simuleren, maar dat wordt over het algemeen niet als erg gezellig ervaren. Het belangrijkste is om genoeg lampen te hebben.