Zo maak je jouw verlichting in huis uniek

Met verlichting kun je eindeloos variëren en het is daarom zonde om niet te kijken naar de mogelijkheden! Wat je budget ook is, al voor een laag bedrag kun je je huis omtoveren en zorgen voor een gezellige, romantische of luxueuze sfeer. In dit artikel zetten we een aantal ideeën op een rij ter inspiratie.

Werk met gedimde lichten

Hoewel de meeste lampen vroeger vaak alleen een aan- en uitknop hadden, kun je ze nu vaak precies zo instellen zoals je wilt. Maak gebruik van gedimde lichten in huis, zodat je etentje nog net wat romantischer wordt! Bovendien gebruiken dimmers minder stroom, dus ook dat is mooi meegenomen. Overigens is het goed om te weten dat niet alle lichten dimbaar zijn, dus let daarop tijdens de aankoop. 

Een statementlamp

Heb jij al jarenlang dezelfde standaardlamp in huis die je ooit uit financiële noodzaak hebt gekocht, maar nooit hebt vervangen? Dan is het nu wellicht tijd om helemaal uit te pakken met een grootste en bijzondere lamp. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de meest prachtige modellen, kleuren en vormen. Bevestig de lamp aan het plafond of zet hem op een goede plek en je kamer krijgt een volledig andere uitstraling! Een plafondlamp heeft vaak wel net wat meer voeten in de aarde, dus zorg ervoor dat je de juiste onderdelen in huis haalt. Zo kun je bijvoorbeeld online zoeken naar fittingen en daar ook een plafondkap halen.

Plaats verlichting op onverwachte plaatsen

Veel mensen denken niet verder dan een lamp aan het plafond, een staande lamp in de hoek en een nachtlampje naast het bed. Maar wees eens creatief en probeer wat andere plaatsen uit! Kijk wat er gebeurt wanneer je een lamp in een kast zet of ontdek het effect van een verlichte trap. Je kunt het zo gek niet bedenken, want tegenwoordig is alles mogelijk op het gebied van interieur.  

Maak een lichtjesslinger

Een lichtjesslinger is niet voor niets geliefd tijdens de feestdagen, want het straalt een en al gezelligheid uit. Ook de rest van het jaar kun je je huis opleuken met een mooie slinger en voordeel is dat je eindeloos kunt variëren! Een lichtjesslinger staat namelijk leuk in de woonkamer, maar ook in de keuken, gang of slaapkamer. Daarnaast kun je kiezen voor eenvoudige lampjes, maar je komt ook slingers met de meest gekke vormen tegen. Zo kun je de ruimte net zo sfeervol en uniek maken als je zelf wilt.