Zo verdrijf je lastige katten uit je tuin!

Katten zijn lastige dieren. Ze verdedigen namelijk hun eigen territorium maar gaan wel opzoek naar andere territoriums. Hierdoor kan jij slachtoffer worden van indringers, in de vorm van katten. Het is lastig om deze dieren weg te jagen, omdat ze opzoek gaan naar sporen in jouw achtertuin. In deze blog bespreken we wat je allemaal zou kunnen doen, wanneer je last hebt van indringende katten in jouw tuin. Lees dus gauw verder als jij hier last van hebt!

Hoe werken katten?

Katten beschermen ongeveer de ruimte van huis huis en de tuin van het baasje. Hiermee zorgt de kat ervoor dat andere katten zo weinig mogelijk de tuin van hun baasje betreden. In dit geval zou je zeggen dat je het beste zelf katten kan nemen, wanneer je vreemde katten wil verdrijven. Wij begrijpen natuurlijk dat je hier wellicht niet aan wilt beginnen! Jouw eigen katten zouden hun sporen trouwens ook weer verspreiden in de tuin van iemand anders.

Katten verdrijven uit je tuin

Katten zijn erg brutale dieren. Ze voelen namelijk niet dat ze een baas hebben, in tegenstelling tot honden. Het is daarom belangrijk om katten brutaal te verdrijven, net zoals ze zelf doen. In de volgende punten behandelen we hoe je katten kan verdrijven door middel van geluid, maar ook met andere handige middelen.

Katten verdrijven met geluid

Er zijn verschillende apparaten die vreemde katten uit jouw tuin kunnen verdrijven, door middel van geluid. In veel gevallen werken deze apparaten op batterijen, zodat ze ook werken op locaties waar geen stroom is. Het geluid waarmee de dieren worden verdreven, bevat zeer hoge frequenties. Hierdoor is het vrijwel onverstaanbaar voor mensen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat terugkerende katten niet gewend raken aan het geluid. Daarom bevatten veel apparaten een intervalschakeling. Uiteraard zijn er ook apparaten die enkel reageren op beweging. Dit is echter niet in alle gevallen handig. Het is belangrijk om dit na te vragen aan een specialist.

Andere middelen om katten mee te verdrijven

Naast geluid kan je katten ook verjagen met andere handige middelen. Zo kan je kiezen voor strooikorrels die vreemde honden en katten verdrijven uit jouw tuin. Deze korrels kan je ook plaatsen in jouw tuin of moestuin. Het verspreidt een lucht waar katten een hekel aan hebben. Aan de andere kant kan je kiezen voor een afweerspray. Deze spray verspreidt een prikkende lucht, die onaangenaam is voor katten. Het is belangrijk om de strooikorrels en de spray regelmatig te blijven toepassen.