Zorg met de juiste verlichting voor de perfecte ambiance in huis

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van sfeer in je interieur. Zo oogt een ruimte namelijk heel anders bij koel wit licht, dan bij geel warm licht. Maar ook het materiaal en design van je lampen zorgen voor de ambiance van je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een houten design lamp, en de ruimte zal gelijk meer rust uitstralen.  In dit artikel geven we een aantal tips hoe je een ruimte eenvoudig kan laten stralen en een andere uitstraling kunt geven met een paar kleine aanpassingen. Lees verder!

Ga voor stoer

Voor direct licht is het handig om spots te gebruiken. Zo creëer je goed licht op de plekken waar je het nodig hebt. Direct licht hoort dan ook bij de basisverlichting van je huis. Ben je opzoek naar nieuw spot licht?  Dé trend in lichtspotjes is tegenwoordig een stoere en industriele look. Maar ga je liever voor strak en eenvoudig, dan is er uiteraard ook genoeg aanbod te vinden. Het fijne van spotjes is dat deze vaak ook dimbaar zijn en je het felle werklicht gemakkelijk omzet in sfeerverlichting.

Ga voor hout

Hout wordt steeds meer in onze meubels toegepast. Houten vloeren, deuren en ramen of juist houten accessoires in combinatie met bijvoorbeeld industrieel staal zie je steeds vaker in interieurstijlen terugkomen. Niet zo gek, want hout zorgt voor een knusse sfeer in je interieur! Bovendien is hout een sterk en duurzaam materiaal en vermindert zo de afvalberg. Ook in verlichting wordt steeds meer hout gebruikt. Ga je voor een hanglamp van hout, dan haal je naast een mooi object in huis dus ook een milieubewust en duurzaam object in huis. Een ander groot voordeel van hout is dat het materiaal makkelijk te bewerken is. Zo zie je tegenwoordig veel verschillende ouderwetse hanglamp modellen terug in houten variaties. Kies bijvoorbeeld voor een houten hanglamp met kralen als parodie op de oude kristallen kroonluchter en creëer zo een moderne look. En wat dacht je van een mooie staande lamp met grote canvas kap of een houten hanglamp gebaseerd op de ouderwetse papieren bollen lampen?  Kortom, met een lamp gemaakt van hout zijn er ontelbare variaties mogelijk en creëer je de perfecte sfeer in huis!